Son yıllarda yapılan araştırmalar ve talepler doğrultusunda en hızlı trend olan ve ivme kazanan iş alanlarını ve mesleklerini sizler için derledik.
Ülkemizde Hızla Büyüyen Meslekler
- 1. Game Designer (Oyun Tasarımcısı)
Oyun tasarımı, daha geniş bir video oyunu geliştirme alanı altında yer alır ve eğlence veya eğitim amaçlı bir oyun geliştirmek için yaratıcılığın ve tasarımın kullanılmasına atıfta bulunur. Diğer karakterler, kullanıcılar veya nesnelerle etkileşimi yönlendiren ilgi çekici hikayeler, karakterler, hedefler, kurallar ve zorluklar yaratmayı içerir. Oyun tasarımı, gelecek vaat eden iş beklentileri ile heyecan verici, ödüllendirici ve çok yönlü bir alandır. Ancak oyun tasarımcısı olmak zorlu bir yolculuk olabilir. Tutku, sabır ve sebat önemlidir!
- 2. Blockchain Developer (Blokzincir Geliştiricisi)
Blockchain geliştiricisi, blockchain teknolojisine odaklanan bir yazılım geliştiricisidir. Geliştiriciler, yazılım ve sistemleri programlar, geliştirir ve test eder. Blockchain geliştirme, blockchain uygulamalarını ve sistemlerini oluşturmak, sürdürmek ve tasarlamak anlamına gelir. Genel olarak, sorunları çözmek ve fırsatlar yaratmak için blockchain teknolojisinin benzersiz özelliklerini kullanmayı amaçlamaktadır.
- 3.Growth Specialist (Büyüme Uzmanı)
Büyüme Uzmanları, çalıştıkları firmaların gelirini arttırmalarına ve büyümelerine katkı sağlamak için, pazarlama, reklam ve ürün geliştirme ekipleri ile iş birliği yaparak yeni müşteri ve yeni iş sahalarına açılmak için çalışır.
- 4. Customer Success Specialist (Müşteri Başarı Uzmanı)
Müşteri başarısı, müşteri zorluklarını veya sorularını tahmin etmeyi ve proaktif olarak bu sorunlara çözümler bulmayı ve bu sorulara daha ortaya çıkmadan önce yanıt vermeyi içerir.
- 5. Game Artist (Oyun Sanatçısı)
Bir oyun sanatçısı genellikle video oyunları için hem 2D hem de 3D sanat yaratan genel bir animatör veya 3D modelleyicidir. Tasarım özetlerinden ve konsept sanattan çalışan oyun sanatçıları, oyun dünyasını doldurmak için senaryoyu storyboard’dan ifade eder.
- 6. Artifıcial Intelligence Engineer (Yapay Zeka Mühendisi)
Yapay zeka mühendisleri, kuruluşların verimliliği artırmasına, maliyetleri düşürmesine, kârını artırmasına ve daha iyi iş kararları almasına yardımcı olabilecek uygulamalar ve sistemler geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerini kullanan kişilerdir.
- 7. Game Developer (Oyun Geliştirici)
Oyun geliştiricileri, genellikle görseller, yapay zeka, kullanıcı ara birimi ve oyun mantığı dahil olmak üzere oyun geliştirmenin çeşitli öğelerinde rol oynar.
- 8. Robotics Engineer (Robotik Mühendisi)
Bir robot mühendisi, insanların yapamadığı veya tamamlamayı tercih etmediği görevleri yerine getirebilen robotlar ve robotik sistemler oluşturmaktan sorumlu bir perde arkası tasarımcısıdır.
- 9. Data Engineer (Veri Mühendisi)
Veri mühendisleri, ham verileri toplayan, yöneten ve veri bilimcilerin ve iş analistlerinin yorumlaması için kullanılabilir bilgilere dönüştüren sistemler oluşturmak için çeşitli ortamlarda çalışır.
- 10. Back and Developer
geliştiriciler, verileri işleyen ve web sitelerinde eylemler gerçekleştiren mekanizmaları oluşturan ve sürdüren uzmanlardır. Bir web sitesinde görebileceğiniz her şeyi kontrol eden ön yüz geliştiricilerin aksine, arka yüz geliştiriciler göremediğiniz veri depolama, güvenlik ve diğer sunucu tarafı işlevleriyle ilgilenir.
- 11. 3D Artist (3D Modelleme Uzmanı)
3D sanatçısı, sanatsal 3D görüntüler geliştirmek için bilgisayar yazılımı kullanan kişidir. Animasyonlar, modeller ve görsel efektler oluşturmak için bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüleri (CGI) ve diğer teknolojileri kullanırlar. 3B sanatçılar, video oyunlarının, filmlerin, animasyonların, reklam kampanyalarının, web sitesi arayüzlerinin ve daha fazlasının görsel unsurlarını oluşturmak için becerilerini kullanabilirler.